Meyve kabuğu pürüzsüz ve ince olup güneş gören yanaklarında kırmızı-pembe kızarıklıklar bulunuyor. Gevrek, sulu ve beyaz meyve etine sahip Santa Maria armudu küçük ve az sayıda siyah-kahverengi çekirdek barındırıyor. Santa Maria armutları son derece lezzetli bir aromaya sahip olmakla birlikte olgunlaştıklarında daha tatlı-ekşi bir lezzete kavuşup yumuşak, hassas bir doku geliştiriyor.
Tedarik edebildiğimiz aylar:
Haziran Temmuz ayları hariç tedarik edilebilir.
Türkiye de en çok Bursa bölgesinde yetiştirilir.
Türkiye'de yetişen en büyük ve en lezzetli armut çeşitlerinden biridir. Bu armutun şekli basık ve alt kısmı geniştir. Rengi sarımsı yeşil, eti sulu ve tatlıdır. Deveci armut, ılıman iklimi seven bir meyvedir. Deveci armut, Ekim ayında hasat edilir ve uzun süre depolanabilir. Bu armutun sağlığa faydaları da çoktur. C vitamini, potasyum, lif ve antioksidanlar bakımından zengindir.
Tedarik edebildiğimiz aylar:
Haziran Temmuz Ağustos Eylül haricinde tedarik edilebilir.
Türkiye’de en çok Bursa ilinde ve Trakya bölgesinde yetişir.
Margarit Marillat ve Kieffer olarak bilinir. Meyveleri, orta büyüklükte, iyi bakım koşullarında iridir. Meyvenin sap ve çiçek kısımları dar olup orta kesimi oldukça şişkindir.Yeşil sarı zemin üzerine güneş gören kısımlar kırmızı beneklidir. Meyve eti beyaz, kumlu, orta sulu ve lezzetlidir. Ekim ayının ilk haftası hasat olumuna gelmekte, soğuk hava koşullarında uzun süre depolanabilmektedir. Sıcak ve soğuk hava koşullarına olan toleransı iyidir.
Tedarik edebildiğimiz aylar:
Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül haricinde tedarik edilebilir.
Türkiye de en çok Antalya/Korkuteli ve Bursa bölgesinde yetişir.