PİK Global

Armut

ARMUT ÇEŞİTLERİ

SANTA MARIA

Meyve kabuğu pürüzsüz ve ince olup güneş gören yanaklarında kırmızı-pembe kızarıklıklar bulunuyor. Gevrek, sulu ve beyaz meyve etine sahip Santa Maria armudu küçük ve az sayıda siyah-kahverengi çekirdek barındırıyor. Santa Maria armutları son derece lezzetli bir aromaya sahip olmakla birlikte olgunlaştıklarında daha tatlı-ekşi bir lezzete kavuşup yumuşak, hassas bir doku geliştiriyor.


  • • Susuzluğu gideren bir yapısı olan armut aynı zamanda yoğun bir antioksidan kaynağıdır.
  • • İçeriğinde bolca lif bulundurmaktadır.
  • • Bu lifler sindirim sisteminin düzenlenmesine ve bağırsak problemlerinin giderilmesine katkı sağlamaktadır.
  • • Yüksek tansiyona iyi geldiği bilinmektedir.
  • • C vitamini açısından zengindir.

Tedarik edebildiğimiz aylar: Haziran Temmuz ayları hariç tedarik edilebilir.
Türkiye de en çok Bursa bölgesinde yetiştirilir.

DEVECİ

Türkiye'de yetişen en büyük ve en lezzetli armut çeşitlerinden biridir. Bu armutun şekli basık ve alt kısmı geniştir. Rengi sarımsı yeşil, eti sulu ve tatlıdır. Deveci armut, ılıman iklimi seven bir meyvedir. Deveci armut, Ekim ayında hasat edilir ve uzun süre depolanabilir. Bu armutun sağlığa faydaları da çoktur. C vitamini, potasyum, lif ve antioksidanlar bakımından zengindir.


  • • Deveci armudu, yorulan zihni dinlendirir ve enerji verir. Bu sebeple öğrencilere ve yoğun iş temposunda çalışan kişilere deveci armudu tüketimi tavsiye edilir.
  • • Deveci armudu, hamileliğin ilk dönemlerinde görülen mide bulantılarını dindirmektedir.
  • • Stresi yok eder aynı zamanda kalp ritmini düzenler.

Tedarik edebildiğimiz aylar: Haziran Temmuz Ağustos Eylül haricinde tedarik edilebilir.
Türkiye’de en çok Bursa ilinde ve Trakya bölgesinde yetişir.

MARGARİT

Margarit Marillat ve Kieffer olarak bilinir. Meyveleri, orta büyüklükte, iyi bakım koşullarında iridir. Meyvenin sap ve çiçek kısımları dar olup orta kesimi oldukça şişkindir.Yeşil sarı zemin üzerine güneş gören kısımlar kırmızı beneklidir. Meyve eti beyaz, kumlu, orta sulu ve lezzetlidir. Ekim ayının ilk haftası hasat olumuna gelmekte, soğuk hava koşullarında uzun süre depolanabilmektedir. Sıcak ve soğuk hava koşullarına olan toleransı iyidir.

Tedarik edebildiğimiz aylar: Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül haricinde tedarik edilebilir.
Türkiye de en çok Antalya/Korkuteli ve Bursa bölgesinde yetişir.