Eski zamanlardan beridir faydaları ile gün yüzüne çıkan elma, içerdiği değerli vitaminler sayesinde insan vücudu için doğal bir antioksidan görevi görmektedir. Düzenli olarak tüketilen elma ile tam bir vücut sağlığına kavuşulması, elmanın mucizevi etkisi sayesinde mümkündür. Kolesterolün düzenlenmesinde önemli etkiye sahip olmasıyla özellikle ileri yaştakilerin elma suyu olarak tüketmeleri önerilmektedir. Yetişkinlerin tükettiği elma kendi vücutlarına oldukça fayda sağlarken, gebelik döneminde elma yemeye özen gösteren bir anne adayının bebeğinde de, astım gibi pek çok hastalığa yakalanma riskini azalmıştır.
Yeşil elma, protein, vitamin, mineral ve lif açısından diğer elma çeşitlerine oranla daha zengindir. Yeşil elma özellikle sindirim sorunlarına iyi gelir. İçeriğindeki sıvı oranı oldukça fazladır. Yeşil elma erik gibi ekşimsi bir sıvıya sahiptir. Bu sıvı aslında içerdiği asidikten kaynaklanır. Bu asidik vücuda girdiğinde çözücü bir özellik sergiler. Özellikle serbest radikalleri idrar yolu ile vücuttan atarak bağışıklığı güçlendirir.
Tedarik edebildiğimiz aylar:
Temmuz Ağustos Eylül hariç 9 ay tedarik edilebilir.
Türkiye de en çok Isparta, Karaman, Kayseri, Niğde, Çanakkale bölgesinde yetişir.
Fuji elmanın kökeni Japonya'dır. Tatlı ve sulu bir elma çeşidi olan Fuji elmanın meyve eti krem renkli, sert ve gevrektir. Orta irilikte yüksek kaliteli bir meyve olan Fuji, mükemmel aroması sayesinde çokça tercih ediliyor. A, C, B6 ve D vitamini açısından zengin bir meyve olan elma bünyesinde kalsiyum, magnezyum ve demir de barındırıyor. Görüntüsü çok albenili olmamakla birlikte en lezzetli elma türlerinden biridir.
Tedarik edebildiğimiz aylar:
Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül ayları hariç tedarik edilebilir.
Türkiye de en çok Isparta, Karaman, Kayseri, Niğde, Çanakkale bölgesinde yetişir.
Dünyada en yaygın olarak yetiştirilen ve süpermarketlerin raflarında en çok yer verdikleri elma çeşitlerinden biri olan Gala, vanilya ipuçlarıyla dolu, çiçek aromasına sahip sulu ve kütür kütür bir elmadır. Rengi meyvenin olgunluğuna bağlı olarak değişen Gala elmaları genellikle pembe ila kırmızı çizgilerle vurgulanan, sarıdan turuncuya dönen ince bir kabukla kaplı. Gala elmaları çürümeye karşı oldukça dirençli, taneli, hafif bir tada ve çoğu elmadan daha ince bir cilde sahip.
Avustralya orijinli, ağaçları yarı dik ve kuvvetli gelişen çok verimli bir çeşittir. Meyveleri orta irilikte, uzun silindir biçimindedir. Meyve kabuğu açık sarı zemin üzerinde pembe renktedir. Meyve hasat zamanından birkaç ay sonra tüketildiğinde mükemmel bir aromaya ulaşır. Meyve et dokusu sert olduğu için yola ve soğuk muhafazaya çok uygun bir çeşit olup, yaklaşık 7-8 ay soğuk hava depo koşullarında özeliklerini yitirmeden muhafaza edilebilir. En yaygın üretilen çeşidi Rose glow cinsidir. C, E ve K vitaminleri, folik asit ve lif açısından zengindir.
Tedarik edebildiğimiz aylar:
Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım ayları hariç tedarik edilebilir.
Türkiye de en çok Isparta, Karaman, Kayseri, Niğde, Çanakkale bölgesinde yetişir.
Sarı rengi, sulu yapısı ve kendine has tadı ile bilinen Golden elma, kış aylarında en çok tüketilen elma çeşitlerindendir. Orta irilikte, geniş ve bir miktar uzun bir forma sahip olan Golden elma, ince kabuğu ile dikkat çeker. Hafif ekşi tadı ile ağızda güzel bir aroma bırakan Golden elmayı kahvaltılarda meyve suyu olarak tüketmek de mümkündür.
Tedarik edebildiğimiz aylar:
Ekim-Mayıs ayları arasında tedarik edilebilir.
Türkiye de en çok Isparta, Karaman, Kayseri, Niğde, Çanakkale bölgesinde yetişir.