İncir, dutgiller familyasına dahil olan incir cinsinin içerdiği yaklaşık 800 kadar tür içinde ticari öneme sahip meyve veren tek bitkidir. Meyvelerinin besin değeri yüksektir. Meyvelerin bileşimini %30-40 şeker, A,B,C vitaminleri oluşturmaktadır. İncirin Dünya'daki en büyük üreticisi 280.000 ton ile Türkiye'dir.
Taze tüketim amacıyla yetiştirilen sofralık bir çeşittir. Meyveleri iri yuvarlak şekildedir. Kabuk rengi koyu mor veya morumsu siyahtır. Meyve eti geniş ve dolgun olup, meyve içi boşluğu ya hiç olmamakta yada bazı meyvelerde çok az olarak bulunmaktadır. Meyve eti rengi koyu kırmızıdır. Kabuk yapısı dayanıklı, Meyve eti sıkı dokulu, yola dayanımı iyi olan bir çeşittir.
Tedarik edebildiğimiz aylar:
Ağustos, Eylül ve Ekim aylarında tedarik edilebilir.
Türkiye'de en fazla Bursa yöresinde yetiştirilir.
Beyaz incir hem taze hem de kurutularak tüketilen bir incir çeşididir. Meyveleri iri ve yuvarlak biçimdedir. Kabuk yapısı dayanıklı, kabuk rengi yeşilimsi sarıdır. Meyve orta boyunlu olup kabuğu kolayca soyulur. Eti geniş,dolgun sıkı dokulu olup meyve içi boşluğu yoktur. Et rengi kırmızıdır, ilekleme ihtiyacı duyar.
Tedarik edebildiğimiz aylar:
Ağustos, Eylül ve Ekim aylarında tedarik edilebilir.
Türkiye'de en fazla Aydın ve Bursa illerinde yetiştirilmektedir.