PİK Global

Kabak

KABAK

Meyvesi silindirik, beyazımtırak olup etli kısım beyazımsı renktedir. Anadolu'da çok miktarda yetiştirilir. Sebze olarak yemeklerde kullanılır. Dış görünüşü 18–20 cm uzunlukta ve 8–12 mm genişliktedir. Beyaz ve sert kabuklu, oval biçimli tanelerdir. Sıcak ve ılıman iklimlerde yetişir. Sebze olarak tüketilir. Ayrıca tatlısı ve turşusu yapılır. Türkiye'de yaygın olarak yetişir. Kabak potasyum, fosfor, kalsiyum, magnezyum, sodyum, demir gibi madensel elementler içerir.


  • • İdrar söktürür ve idrar tutukluğunu giderir.
  • • Böbrek ve mesane iltihaplarını temizler.
  • • Prostattan doğan şikayetleri giderir.
  • • Mide ve bağırsaklara yumuşaklık verir, kabızlığı giderir.
  • • Yüksek tansiyonu düşürür.

Tedarik edebildiğimiz aylar: Kasım, Aralık, Ocak, Şubat, Mart, Nisan ve Mayıs aylarında tedarik edilebilir.
Türkiye'de en fazla Antalya ilinde yetiştirilmektedir.

KABAK ÇEŞİTLERİ

SİYAH KABAK

Koyu yeşil meyvelere sahip bir çeşittir. Meyveler silindirik şekilli ve hasat devresine göre 18-22 cm. uzunluğundadır.Erkenci ve verimli bir çeşittir,kol atmaz.Pazardeğeri yüksektir. Yemeklik olarak tüketilir.

Tedarik edebildiğimiz aylar: Kasım, Aralık, Ocak, Şubat, Mart, Nisan, Mayıs ve Haziranaylarında tedarik edilebilir.
Türkiye'de en fazla Antalya ilinde yetiştirilmektedir.