PİK Global

KARNABAHAR

KARNABAHAR

Karnabahar, turpgillerden, çiçekleri etli ve tanecikli bir görünüşte olan, yaprakları lahana yaprağına benzeyen, sebze olarak kullanılan bir bitkidir. Yaprakları koyu yeşil, çiçekleri beyaz veya sarımtıraktır. Kış sebzelerindendir. Lahananın çiçek saplarının kısalıp etlenmesiyle lahanadan türemiştir. Yenen kısmı, henüz açmamış yoğun çiçek durumudur.


KARNABAHARIN FAYDALARI

  • • Sindirimi düzenler, zararlı bakterileri vücuttan atar.
  • • Metabolizmayı düzenler ve kilo vermeye yardımcı olur.
  • • Yüksek oranda A vitamini içerir. Bu sebepten dolayı katarakt hastalığına engel olur.
  • • Sinir sistemini düzenleyerek stres ve depresyonu engeller.
  • • K vitamini bakımından zengin olduğu için kemik ve kas yapısını güçlendirir.
  • • Yüksek lif içerdiğinden kolesterolü dengeler.

Tedarik edebildiğimiz aylar: Kasım, Aralık, Ocak, Şubat ve Mart aylarında tedarik edilebilir.
Türkiye'de en fazla Samsun, Adana, Amasya, Tekirdağ, Bursa ve Konya illerinde yetiştirilmektedir.