PİK Global

Karpuz

KARPUZ

Karpuz, kabakgiller familyasından tek yıllık bir bitki türüdür. Kolları toprak yüzeyinde 3-4 m kadar uzayabilir. Susuz tarım şartlarında kökler oldukça derine inse de sulu tarım şartlarında saçak kökler daha çok 40-50 cm derinlikte yoğunlaşır. İri top şeklindeki meyveleri ise tatlı ve suludur. Karpuz, tarımı, dünyada ve Türkiye'de oldukça geniş bir alana yayılmıştır. Dünya karpuz üretiminin %25’si Türkiye'de yapılmaktadır.


  • • Dehidratasyonu (sıvı kaybını) önler.
  • • Kanserle mücadele eden antioksidanlar içerir.
  • • Kan basıncını düzenler.
  • • İçindeki A vitamini sayesinde göz sağlığını korur.
  • • İltihap önleyici özellikleri vardır.
  • • Sindirim sistemini olumlu yönde etkiler.

KARPUZ ÇEŞİTLERİ

CRIMSON

Orta erkenci, geniş adaptasyon özelliğine sahip standart, alaca karpuz çeşididir. Meyveler yuvarlak, hafif ovaldir. Meyve iç rengi kırmızıdır ve lezzetlidir. Kabuk renginde ise açık yeşil üzerine koyu yeşil çizgiler bulunur. Ortalama hasat süresi 80-85 gündür. Meyve ağırlığı 8-12 kg civarında olup nakliyeye dayanıklıdır.

Tedarik edebildiğimiz aylar: Mayıs, Haziran, Temmuz, Ağustos, Eylül aylarında tedarik edilebilir.
Türkiye’de en çok Diyarbakır ve Antalya illerinde yetiştirilmektedir.

STARBUST

Orta erkenci segmentte ve açık yeşil zemin üzerinde koyu renk çizgilere sahip orta - orta büyük meyve büyüklüğüne sahip bir karpuz çeşididir. 11+ brix değeri, pazarda istenen büyüklükte üniform meyvesi, yüksek verim potansiyeli, tarlada bekletme imkanı, uzun raf ömrü, aşılı dikime uygunluğu ve yüksek adaptasyon kabiliyeti Starburst'ü Türkiye'nin en çok bilinen karpuz çeşitlerinden biri yapmıştır.

Tedarik edebildiğimiz aylar: Mayıs, Haziran, Temmuz, Ağustos, Eylül aylarında tedarik edilebilir.
Türkiye’de en çok Diyarbakır ve Antalya illerinde yetiştirilmektedir.

ÜSTÜN

Oval Crimson Sweet tipi, meyve et rengi koyu kırmızı, 7 - 10 kg, çok kaliteli, aroma ve tat çok iyi, kabuk koyu ve açık yeşil alalı, raf ömrü uzundur. Nakliyeye ve istife çok uygundur.

Tedarik edebildiğimiz aylar: Mayıs, Haziran, Temmuz, Ağustos, Eylül aylarında tedarik edilebilir.
Türkiye’de en çok Diyarbakır, Adana ve Antalya illerinde yetiştirilmektedir.