PİK Global

Kavun

KAVUN

Tek yıllık bir bitki olan kavun, tüylü bir gövdeye, sarılıcı kollara, 5 loplu el ayası şeklinde yapraklara ve 3-5 adet ana sürgüne sahiptir. Bu sürgünler çiçek ve meyvelerin oluştuğu yan kollar verirler. Kavun, kısa ve kalın yapılı kazık kök ile toprağa yakın yan köklere sahiptir. Hoş koku ve tada sahip, içi sulu ve bol çekirdekli olan kavun bol miktarda A, B, C, E, D ve K vitaminlerini içerir. Ayrıca sodyum, potasyum, magnezyum, demir, bakır ve alfa-beta karotenleri açısından da yüksek bir içeriğe sahiptir.


  • • Bağışıklık sistemini güçlendirir.
  • • Damar tıkanıklığını önlemede etkilidir.
  • • İçerdiği lif sayesinde bağırsak metabolizmasını düzenler.
  • • Böbrek taşları ve kumlarını düşmesine yardımcı olur.
  • • Cildi nemlendirir, romatizma ağrılarını hafifletir.

KAVUN ÇEŞİTLERİ

KIRKAĞAÇ (ALTINBAŞ) KAVUNU

Meyvesi yuvarlak olan Kırkağaç kavunu adını yetiştirildiği yerden alır. Oval ve uzun çeşitleri de vardır. Meyveler 3-5 kg.ağırlığında ,sert kabuklu ve yuvarlak şekillidir.Orta erkenci bir çeşittir.Kabuk rengi sarı-turuncu üzerinde koyu yeşil –siyah beneklidir,yüzeyi kırışıktır.Meyve içi sıkı, lifsiz ve suludur,çok lezzetlidir.Nakliyeye dayanıklıdır,raf ömrü uzundur.100-110 günde hasat edilir.

Tedarik edebildiğimiz aylar: Ağustos ve Eylül aylarında tedarik edilebilir.
Türkiye’de Manisa Kırkağaç bölgesinde yetiştirilmektedir.

HASANBEY KAVUNU

Meyvesi yuvarlak oval şekilli olup kabuk rengi yeşil ve buruşuktur. Ortalama meyve ağırlığı 3-5 kg, meyve eti yeşilimsi beyaz, lifsiz, çok sulu ve tatlıdır.Saklama, taşımaya ve kışa dayanıklıdır. Olgunlaşma günü ortalama 80-90 gündür.

Tedarik edebildiğimiz aylar: Haziran-Eylül arası tedarik edilebilir.
Türkiye’de en çok Manisa ve Balıkesir illerinde yetiştirilmektedir.

GALIA KAVUNU

Galya kavun, çok erkenci, güçlü, verimli. Yuvarlak, meyve eti yeşilimsi, 2-3 kg, çekirdek evi küçük, içi tam dolu, meyvede çıtır ve ağ yapısı çok iyi, tat ve aroma iyi, olgun dönemde kabuk rengi sarı, raf ömrü uzun.

Tedarik edebildiğimiz aylar: Haziran Eylül arasında tedarik edilebilir.
Türkiye’de en çok Manisa ve Adana illerinde yetiştirilmektedir.