Kivinin dış kısmı lifli ve hafif tüylerle kaplıdır, iç kısmında ise minik siyah tohumları olan yeşil ve etli bir bir tabaka bulunur. Kivi oval şeklinde büyüyerek, tavuk yumurtası büyüklüğünü almaktadır. Ekşi bir tada sahip olan kivinin içeriğinde C vitamini ve yüksek oranda lif bulunur.
Meyve çok büyük, geniş oval, yanları biraz basık, kabuk yeşilimsi kahverengi ve sık tüylüdür. Meyve eti açık yeşil, çok lezzetli, muhafaza kalitesi yüksektir.
Tedarik edebildiğimiz aylar:
Ekim-Mayıs arasındaki aylarda tedarik edilebilir.
Türkiye'de en fazla Yalova ve Ordu illerinde yetiştirilmektedir.
Dış kabuğu ve içinin rengi bildiğimiz kivinin aksine sarı, kabuğu da tüysüz ve pürüzsüzdür. Aroma ve tat olarak yeşil kividen daha üstündür. Depolaması yeşil kiviye göre daha dayanıklıdır.
Tedarik edebildiğimiz aylar:
Ekim, Kasım, Aralık, Ocak aylarında tedarik edilebilir.
Türkiye'de en fazla Yalova ve Ordu illerinde yetiştirilmektedir.