PİK Global

PATLICAN

PATLICAN

Patlıcan; dünyada üretilen sebzeler içerisinde; domates, biber ve hıyar üretiminden sonra gelmektedir. Türkiye'de farklı iklim ve toprak yapısı nedeni ile birçok sebze türü üretilebilmektedir. Patlıcan da bu sebze türlerinden biridir, Türkiye şartlarında patlıcan üretimi hem tarlada hem serada yapılabilmekte, fakat iklim ve toprak isteği yanında bakım şartları ve ekim nöbeti tercihinden dolayı her bölgede yetiştirilememektedir.


PATLICANIN FAYDALARI

  • • Oldukça düşük kalorili olması sebebiyle diyet yapanların rahatlıkla tüketebileceği bir besin kaynağıdır.
  • • Yüksek oranda lif içermesi sebebiyle kabızlığı önler.
  • • Birçok kanser türünü önleyici etkiye sahiptir, vücutta antioksidan görevi görür.
  • • Stresi azaltır, sinirleri yatıştırır. Kaliteli ve uzun uyku uyuyabilmeyi sağlar.
  • • Özellikle mide kanserinin gelişme riskini en aza indirir.
  • • Kalp ve damar sağlığını korur.

Tedarik edebildiğimiz aylar: Ekim, Kasım, Aralık, Ocak, Şubat, Mart, Nisan, Mayıs ve Haziran aylarında tedarik edilebilir.
Türkiye'de en fazla İçel, Antalya, Şanlıurfa, Hatay, Aydın, Bursa, Adana illerinde yetiştirilmektedir.